Středa, 24. dubna 2024

Přírodní pohromy budou likvidovat i vězni

Přírodní pohromy budou likvidovat i vězni

Do speciálních pracovních čet by byli vybráni lidé, které soud poslal do vězení za společensky málo nebezpečné trestné činy, zbývá jim do konce trestu ještě minimálně půl roku a běžně chodí na nestřežená pracoviště mimo věznice.

Při odstraňování následků přírodních katastrof by mohli pomáhat i vězni. Generální ředitel vězeňské služby Luděk Kula podle deníku Právo minulý měsíc posvětil vznik speciálních pracovních čet, které bude možné nasadit do 24 hodin kdekoli po republice. Doprovázet by je měl jen pracovník v civilu, nejspíš vychovatel.

Podle Kuly byli do čet vybráni lidé, které soud poslal do vězení za společensky málo nebezpečné trestné činy, zbývá jim do konce trestu ještě minimálně půl roku a běžně chodí na nestřežená pracoviště mimo věznice.

"Vytvořili jsme čtyři regionální centra - moravské, severomoravské, pražské a české. V každém tomto regionu je skupina sestavená ze zhruba 20 lidí. Jsme ale schopni jejich počet v případě potřeby navýšit," cituje deník šéfa vězeňské služby.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů