Čtvrtek, 18. dubna 2024

Novinka - pojištění environmentálních rizik

Dnes začíná online hlasování o nejlepší pojišťovací novinku roku 2010..

Novinka - pojištění environmentálních rizik

Které pojištění je nejvýhodnější a nejvíce vychází vstříc potřebám klientů? O tom můžete rozhodnout v soutěži Pojišťovací inovátor. Ode dneška, tedy 18. května, probíhá hlasování na webech www.nejbanka.cz. Pojišťovací inovátor je speciální kategorií 2. ročníku soutěže o Nejlepší banku a Nejlepší pojišťovnu roku 2010. Kategorie Pojišťovací inovátor je příležitostí pro všechny pojišťovny, jak se v konkurenci odlišit a upozornit na to, co je v jejich nabídce unikátní. Tato kategorie je každoročně vyhlašována samostatně v rámci soutěže Nejlepší pojišťovna. Výjimečné produkty, služby či přístup nominovaly do kategorie Pojišťovací inovátor 2010 jednotlivé pojišťovny do 20. dubna tohoto roku.

Výsledky inovátorské kategorie budou vyhlášeny společně s vítězem soutěží Nejlepší banka 2010 a Nejlepší pojišťovna 2010 24. června. Soutěže Nejlepší banka 2010 a Nejlepší pojišťovna 2010 jsou vyhlašovány v rámci Cen HN. Partnerem soutěží jsou společnosti KPMG ČR a IBM ČR. O vybraných pojišťovnách, které postupují do finále, rozhoduje zejména jejich přístup k zákazníkům. V rámci hodnocení je sledována výše pojistného, šíře nabídky produktů a služeb, dostupnost a komunikace s klienty.

Hodnotící kritéria a jejich důležitost vycházejí z analýzy potřeb klientů. Hodnocení je podloženo řádově tisíci datovými položkami, které odráží poplatky, sazby, chování různých typů klientů, výsledky mystery shoppingu atd. Titul Nejlepší banka 2010 a Nejlepší pojišťovna 2010 získá banka a pojišťovna, která dokáže nabídnout nejvýhodnější produkty a služby, současně však mít dobré hospodářské výsledky.

Pozn. redakce EnviWeb: Vybrali jsme pro Vásjediný produkt, který se týká obsahu našeho portálu a to:

Chartis Europe S.A.

Do letošního ročníku soutěže tato pojišťovna přihlásila produkt, kterým je možné pojistit rizika vzniku ekologických škod. To se týká zejména provozovatelů čističek odpadních vod, laboratoří, skládek a skladovacích areálů nebo správců nemovitostí. "Všimli jsme si mezery na trhu, protože standardní pojistné smlouvy velkou část ekologických rizik z pojistného krytí vylučují," vysvětluje důvody vzniku produktu Denis Vrána, manažer produktu.

Pojištění pokrývá širokou paletu rizik vyplývajících z takzvané ekologické újmy. Pojistka tak ošetřuje například škodu vzniklou jak z náhlého a neočekávaného znečištění, tak i z postupného znečištění. Kryje škodu na zdraví a věcnou škodu způsobenou třetím osobám v důsledku znečištění. Vztahuje se na náklady na realizaci preventivního i nápravného opatření, stejně tak na případné právní zastoupení.

Pojištění EnviroPro je příjemné svou dostupností, kdy pro sjednání smlouvy postačuje ve většině případů jen vyplnění krátkého dotazníku.

Pro případ složitějších rizik nabízí pojišťovna Chartis možnost připojištění řešení "ušitého na míru" specifickým potřebám klientů.

PROGRAM: EnviroPro

  • Pojištění náhlého a nečekaného znečištění
  • Vztahuje se i na preventivní a nápravná opatření
  • Ke sjednání stačí vyplnit jen krátký dotazník
  • Možnost připojištění


Denis Vrána,
ředitel úseku pojištění zodpovědnosti

Hlasujte na www.nejbanka.cz

Zdroj:HN
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů