Úterý, 23. dubna 2024

Ve Vysoké Peci na Chomutovsku opět hoří skládka odpadů

Ve Vysoké Peci na Chomutovsku opět hoří skládka odpadů

Ve Vysoké Peci na Chomutovsku od čtvrtečního večera opět hoří skládka odpadu. Poslední požár před týdnem tam hasiči likvidovali dva dny. O novém požáru dnes ČTK informoval mluvčí Hasičského záchranného sboru Ústeckého kraje Lukáš Marvan. Skládka hoří potřetí během posledních sedmi měsíců.

Kouř v prostoru skládky lidé hasičům nahlásili krátce po 20:00. K požáru vyjelo šest hasičských jednotek. Hasičům se podařilo oheň lokalizovat půl hodiny před půlnocí. "Přes noc na požářišti zůstaly dobrovolné jednotky Černovice a Jirkov.

Od 7:00 ráno zasahovaly na místě čtyři jednotky, během dopoledne ještě jedna přibyla. Pět cisternových stříkaček tak i po poledni prolévalo místa, která stále doutnají. Na místo hasiči povolali i bagr, který bude odpadky prohrabávat, aby se voda dostala i do spodních vrstev.

Skládka ve Vysoké Peci hořela naposledy od 11. května. Hořící 12 metrů vysokou hromadu odpadků o ploše 100 krát 50 metrů hasiči museli rozhrnout a prolít vodou.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů