Pátek, 19. dubna 2024

Hasiči stále likvidují požár skládky na Chomutovsku

Hasiči stále likvidují požár skládky na Chomutovsku

Hasiči dnes budou nejspíše celý den zasahovat u požáru skládky ve Vysoké Peci na Chomutovsku, která hoří od nedělního odpoledne. Mluvčí hasičů Milan Rudolf dnes ČTK řekl, že požár na ploše 50 krát 70 metrů se hasičům již v neděli večer podařilo lokalizovat, nyní ho jen dohašují, protože skládka prohořela do veliké hloubky. Jak dlouho hasiči na místě zůstanou, podle něho závisí na vývoji situace.

Podle Rudolfa na místě zasahuje i jednotka z Litoměřic, která má k dispozici čerpadlo v výkonu 11.000 litrů vody za minutu. Hasičů kolem místa požáru instalovali stanoviště s proudnicemi, které není nutné neustále obsluhovat, a s jejich pomocí místo požáru prolévají.

Požár podle hasičů neohrozil zdraví lidé ani životní prostředí. Kouř z ohně v neděli směřoval mimo obydlené oblasti. Z místa požárů prý neuniká ani voda, kterou se nyní hasiči čerpají.

Příčinu požáru hasiči stále neznají. Vyšetřovatelé ji budou noci určit až v okamžiku, kdy bude požár zlikvidovaný a dostanou se na místo. Místní skládka nehoří poprvé, například v květnu zde hasiči zasahovali dvakrát.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů