Čtvrtek, 18. dubna 2024

VYROSTOU PROTIHLUKOVÉ STĚNY, PŘEJEZDY I PODJEZDY

VYROSTOU PROTIHLUKOVÉ STĚNY, PŘEJEZDY I PODJEZDY

Řevnice, Dobřichovice - Protihlukové stěny vyrostou podél železniční trati v obydlených částech Řevnic a Dobřichovic, kde se začne budovat železniční koridor PrahaPlzeň. NN o tom informoval řevnický starosta Miroslav Cvanciger s tím, že Dráhy plánují i další změny.

Jaké novoty čekají obyvatele obcí na železniční trati Praha - Beroun v souvislosti s výstavbou moderního koridoru? Není jich málo a zcela změní ráz krajiny. Zatímco některé návrhy představitelé obcí vítají, u jiných požadují změny.

Dokumenty o optimalizaci trati obdržely radnice na železniční spojnici do Berouna. Dráhy počítají s kompletní výměnou štěrkového podloží, kolejí s pražci včetně výhybek i zabezpečovacích systémů v celé délce trati.

Cestujících se markantně dotknou změny na nástupištích. V Dobřichovicích bude vybudováno nové nástupiště ve směru na Prahu, na něž bude přístup pouze podchodem. Stejně na tom budou i Řevničtí. \"Nebude se moci již přecházet na nástupiště přes koleje, všechny přístupy budou podchodem,\" sdělil starosta města Miroslav Cvanciger.

Protože vlaky v Řevnicích pojedou rychlostí až 160 km/hod, budou podél kolejí tam, kde je zástavba, vybudovány protihlukové stěny vysoké až tři metry. Ty vzhledu města příliš nepřidají. \"Nedá se nic dělat. Je to hygienická norma,\" potvrdil první muž Řevnic s tím, že radnice zásadní připomínky k projektu ČD nemá. Jediné, co bude požadovat, je, aby stěny byly vyrobeny z průhledného materiálu. \"Abychom si tady nepřipadali jako v tunelu,\" odůvodnil připomínku Cvanciger.

Zatímco v Dobřichovicích by neměl být zrušen ani jeden ze dvou železničních přejezdů, v Řevnicích se počítá s výstavbou podjezdu. Mimoúrovňový přejezd má být vybudován rovněž při vjezdu do Radotína. Ve Všenorech by měl být zmenšen oblouk trati u hradla Horní Mokropsy.

V posledních materiálech, které řevnická radnice obdržela, je začátek rekontrukce plánovaný na konec roku 2005.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů