Čtvrtek, 28. března 2024

Blokádou proti hluku a smogu

Blokádou proti hluku a smogu

BRNO - Blokádou jednoho jízdního pruhu velkého městského dopravního okruhu (VMO) v Brně-Žabovřeskách vyjádří dnes od 16 do 17 hod. místní občané svoji nespokojenost s rozsahem navržených opatření ke zmírnění vlivu stavebních prací na obyvatele sídliště Žabovřesky.

V daném místě projíždí denně na 50 000 tranzitních a místních vozidel a nyní tam startuje mnohamiliardová stavba části velkého dopravního okruhu, nazvaná tunely Dobrovského. Občané požadují stavební úpravy dotčených bytových domů sídliště, které zajistí dokonalou ochranu bytů před staveništním hlukem a prachem. Též úpravy projektu komunikací, které zajistí dodržování hlukových limitů i po dokončení tohoto nákladného díla bez jakýchkoli výjimek. Obyvatelé Záhřebské a Voroněžské ulice žádali peticí se 450 podpisy o pomoc ministra dopravy ČR Milana Šimonovského, nebyli však vyslyšeni, uvedl Karel Štěpaník, předseda občanského sdružení VMO Brno.

Protestující zastaví dopravu v Žabovřeskách na silnici č. II/640 (ul. Hradecká) na západní polovině této komunikace ve směru od Svitav na Vídeň, Bratislavu, Prahu a do centra města Brna.

Zdroj:Haló noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů