Čtvrtek, 25. dubna 2024

Turnovský Ontex namontuje tlumiče, které zmírní hluk továrny

Turnovský Ontex namontuje tlumiče, které zmírní hluk továrny
Firma Ontex, která se zaměřuje na výrobu hygienických potřeb, nainstaluje do konce roku na své provozovně v průmyslové zóně Vesecko v Turnově tlumiče na vzduchotechnické potrubí. Zařízení má zmírnit hluk, který obtěžoval okolní ilustrační foto redakceobyvatele. Informuje o tom dnešní vydání Mladé fronty Dnes pro Liberecký kraj.

    "Zatím chceme tlumiče otestovat," řekl listu prokurista společnosti Jiří Lukeš. Ontex chce vyzkoušet tři různé typy tlumičů, vybrat z nich ten nejúčinnější a do jeho nákupu pak investovat.

    Proti firmě sepsali lidé z Daliměřic dvě petice, pod každou z nich se podepsalo kolem 60 lidí. Podle Vratislava Balounka, autora petice, ruší nadměrný hluk polovinu obyvatel Daliměřic. Konkrétně se to týká lidí v Mírové ulici, Hruborohozecké, Zahradní či U Lip, ale i v Ohrazenicích nebo na Hruštici. Hladinu hluku prověřila i Krajská hygienická stanice v Liberci a zjistila, že Ontex překračuje v noci povolené množství hluku o pět až osm decibelů.

    Firma tak musí ze zákona zjednat nápravu, připomíná deník. "Hukot vychází pravděpodobně ze vzduchotechniky a lidem vadí hlavně při noční výrobě. Přes den povolenou normu nepřekračujeme," doplnil prokurista.

    Ontex je součástí velkého průmyslového koncernu Ontex International, který byl založen v roce 1979. Nyní má zastoupení ve 13 evropských zemích, mezi něž patří kromě Česka i Francie, Německo či Španělsko. Mateřská společnost Ontexu sídlí v Belgii. Roční obrat české firmy převyšuje dvě miliardy korun. Expandující společnost investuje do rozšíření výroby v průběhu tří let půl miliardy korun.

 

http://www.cerstvezpravy.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů