Úterý, 16. dubna 2024

Stavbaři dráždí lidi hlukem, stížností valem přibývá

Stavbaři dráždí lidi hlukem, stížností valem přibývá

Karlovy Vary - Kdy v lázeňském městě skončí stavbařský boom a s ním nekonečné stížnosti lidí na překračování hluku? To zatím nikdo neví. Rozestavěných rezidencí, hotelů a domů v Karlových Varech naopak přibývá. Stejně jako protestů na neukázněné stavbaře, kteří právo Karlovaráků na klid ignorují.

Až dosud. Rada města nekompromisně zasáhla proti stavbě parkovacího domu v Libušině ulici.

"Lidé si na hluk stěžovali oprávněně. Investor bude muset okamžitě zavést taková opatření, aby zdejší stavba občany nerušila," uvedl Jakub Kaválek, mluvčí karlovarské radnice. Stížnost občanů nyní bude řešit příslušný odbor karlovarské radnice, který s investorem zahájí správní řízení.

V Libušině ulici se kromě parkovacího domu staví ještě další objekty, které hlučnost několikrát násobí. "Žijeme tady jako v pasti. Okna takřka otevřít nemůžeme a dopravní situace je tragická," líčí místní lidé problémy, které denně řeší.

Kvůli parkovacímu domu v Libušině ulici, který staví firma Metrostav, sem musely být dovezeny dva výškové jeřáby. Těžká nákladní auta, která na stavbu vozí beton, ničí navíc zdejší komunikace i chodníky.

"Stavební povolení investor dodržel. Podle návrhu má mít parkovací dům dvě podzemní a tři nadzemní patra," odmítl Jakub Kaválek námitky, že stavba je údajně vyšší, než stavební úřad povolil.

Ani po dokončení parkovacího domu se ale místní lidé nadměrného hluku nezbaví. Hned vedle Základní školy v Libušině ulici má vyrůst hotelový dům s apartmánovými byty.

"Stavební povolení na tuto stavbu už bylo vydáno před několika lety, majitel může ihned stavět," uvedl Jakub Kaválek.

Staví se i na Vyhlídce a hotel by měl vyrůst i na staré Pražské.

Ivana Kalinová
Karlovarský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů