Pátek, 19. dubna 2024

Cézar má končit pro hluk

Cézar má končit pro hluk

Severní Terasa - Opustit vinárnu Cézar má její majitel Petr Herzina. Podniká v městských prostorách a obvodní radnice mu dala výpověď. On s tím ale nesouhlasí. Tvrdí, že do podniku investoval okolo pěti milionů korun, jenom aby radnici vyhověl, a ty teď přijdou vniveč.

Radim Litterbach, předseda branně bezpečnostního výboru zastupitelstva Severní Terasy, uvedl, že výpověď z nájmu je výsledkem několikaleté anabáze, kdy radnice musela opakovaně řešit stížnosti na hluk z této provozovny.

"Nakonec jsme přihlédli k tomu, že budova nebyla zkolaudována k provozování reprodukované hudby a usnesli jsme se, že navrhneme, aby nájemci byla vypovězena smlouva," vysvětlil předseda výboru.

Tajemník radnice Petr Vlasák potvrdil, že úřad již provozovateli smlouvu vypověděla. "Výpovědní lhůta je šest měsíců. Nájemce sice výpověď odmítl převzít, ale to na věcinic nemění," řekl Vlasák.

Majitel vinárny Cézar Petr Herzina se hodlá bránit s pomocí právníka.

"Budova je sice nezkolaudovaná, ale ne mojí vinou. Navíc jsem kvůli tomu, abych zamezil šíření hluku v nočních hodinách, do vinárny investoval téměř pět milionů korun," zlobí se Herzina.

Tvrdí, že za stížnostmi je jediná osoba, jinak si nikdy nikdo z okolí nestěžoval.

Radnice hodlá dál prostory v budově, v níž sídlí i městská policie, pobočka knihovny a také čistírna, pronajímat. Neodmítá ani podobný provoz, jaký je tady nyní.

"Klidně to může být i restaurace, ale nesmí provozovat hlasitou produkci. Tuto podmínku zakotvíme do smlouvy," doplnil Vlasák.

F. Vlček, J. Hapašová

Zdroj:Ústecký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů