Čtvrtek, 18. dubna 2024

Hluk v Praze bude hlídat od roku 2008 koordinátor

Hluk v Praze bude hlídat od roku 2008 koordinátor
Pražský magistrát od příštího roku zaměstná tzv. protihlukového koordinátora. „Je to funkce, která bude zřízena od roku 2008," řekl dnes serveru nova.cz mluvčí pražského magistrátu Jiří Wolf. Dodal, že v současné době se zpracovává pod koho bude koordinátor zařazen a co přesně bude v náplni práce. Koordinátor má mít na práci komunikaci s úřady a řešení stížností občanů.

Wolf dodal, že město na práci koordinátora vynaloží náklady na práci jednoho vysoce kvalifikovaného úředníka.  

Praha průběžně provádí řadu investičních i jiných opatření, která postupně odstraňují tzv. staré hlukové zátěže. Výrazným zdrojem hluku byla například před lety používaná panelová technologie budování tramvajových tratí. "Jde o velké investice, ale i drobnější akce jako výměna oken ve vybraných objektech, rekonstrukce tramvajových tratí," řekl Wolf.

Obvodní soud pro Prahu 1 v dubnu letošního roku zamítl žalobu lidí, kterým vadí nadměrný hluk v okolí magistrály v ulici 5. května, na pražský magistrát.

Rozsudek není pravomocný, obyvatelé domů v blízkosti komunikace se proti němu hodlají odvolat k městskému soudu, uvedla organizátorka žaloby a předsedkyně sdružení Občané postižení Severojižní magistrálou Alžběta Rejchrtová.

Obyvatelé ulice 5. května hromadně zažalovali magistrát, který podle nich provozem komunikace porušuje jejich právo na bydlení a zdraví.

http://www.nova.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů