Úterý, 16. dubna 2024

Park oddělí od okruhu protihluková stěna

Park oddělí od okruhu protihluková stěna

HRADEC KRÁLOVÉ -  Tisíce aut, která každý den burácí po druhém městském okruhu, brzy přestanou rušit návštěvníky Šimkových sadů. Radnice by chtěla ještě letos zahájit stavbu protihlukové stěny, která ochrání park.

„Stěna bude mít podobný tvar jako na nadjezdu v Okružní ulici. Bude ale o polovinu menší, tedy tři metry vysoká. Plexiskla navíc na ocelové konstrukci nahradí popínavé rostliny,“ uvedl mluvčí hradecké radnice Václav Svoboda.

Stavba stěny začne podle Svobody v listopadu a skončí v polovině příštího roku. Náklady na stavbu se vyšplhaly na zhruba 8,5 milionu korun. „Letos vybraná firma prostaví téměř polovinu peněz,“ dodal. Do soutěže o zakázku se zapojilo sedm firem, nakonec zvítězila společnost BVS HK.

V části parku, přiléhající k okruhu, navíc přibude zeleně. Stovku na jaře pokácených topolů nahradí více než dvojnásobný počet mladých stromů. Ještě do konce roku se v Šimkových sadech objeví 157 listnatých stromů, především javorů, habrů a dubů,  a na jaře 85 jehličnanů.

Zdroj:Hradecký deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů