Čtvrtek, 28. března 2024

Přišel řešit hluk, zbil místostarostu

Přišel řešit hluk, zbil místostarostu

Místostarostu Třebíče Miloše Maška (ČSSD) napadl v pondělí odpoledne v jeho kanceláři agresivní občan. Mašek skončil s pohmožděninami hlavy, zápěstí a hrudníku v místní nemocnici. Případem se zabývá policie, řekl mluvčí radnice Ivan Přibík.

"Policie šetří případ jako útok na veřejného činitele," potvrdil mluvčí policie Karel Neumann. Útočníkovi hrozí až tři roky vězení.

Šestačtyřicetiletý muž si přišel údajně za místostarostou stěžovat na špatnou konstrukci bytového domu, v němž bydlí. Slyší totiž hluk z chodby a okolních bytů. Z 51 procent bytovku vlastní město, zbývající podíl bytové družstvo. Případ se na radnici řeší zhruba tři roky. Stavitel údajně byt stěžovatele tehdy odhlučnil, vysvětlil Přibík.

Když muž začal být slovně agresivní a odmítl opustit kancelář. Místostarosta chtěl z místnosti odejít, muž ho ale napadl a zmlátil. Na pomoc Maškovi nejdříve přispěchali strážníci, potom byla přivolána státní policie, popsal Neuman.

Zdroj:Lidové noviny
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů