Čtvrtek, 28. března 2024

Kvůli hluku spí žena ve sklepě

Kvůli hluku spí žena ve sklepě

ČERVENÝ HRÁDEK - Opakované výtržnosti a hluk trápí lidi žijící v okolí kulturního domu v Červeném Hrádku. Například paní Šmídová už dva roky spí kvůli hlasitým zvukům z diskotéky ve sklepě. Pokojík si tam zřídila, aby vůbec mohla usnout. Stížností na rušení nočního klidu je více. Hluk se provozovatel diskotéky snaží ztlumit, ale výtržnosti včetně ničení majetku jsou tady každý pátek v noci běžné i nadále.

„Mám problémy se spaním a v tom hluku, který šel od diskotéky, nešlo spát vůbec. Manžel mi nakonec musel udělat pokojík ze sklepní místnosti,“ líčí Šmídová. Oceňuje, že se majitel diskotéky rozhodl situaci řešit. „Kdybych ale neobcházela všechny sousedy a nedala dohromady nějaké stížnosti, asi by se neudělalo nic,“ uvádí Šmídová, jejíž domek se nachází v ulici V Hájku naproti diskotéce.

Její majitel Miloslav Houška tvrdí, že v současné době se neděje nic mimořádného. „Okna jsem už před dvěma lety nechal zabednit, hygienické normy splňujeme. V létě je situace asi horší. Lidi vylezou ven před diskotéku a dělají kravál, ale s tím nic neudělám,“ uznává Houška.

Obyvatelé ulice V Hájku souhlasí. „Muzika už tolik slyšet není, s tím majitel něco udělal, horší jsou výtržnosti a řev opilců v noci. Každou chvíli jsou například vytlučené tabulky oken u trafostanice,“ stěžuje si další z obyvatel Hrádku Jaroslav Egemaier.

Městská policie potvrzuje, že zde strážníci problémy s výtržnostmi řeší často. „Setkali se zde i s vytrhanými dopravními značkami, převrácenými popelnicemi, vyvrácenými patníky nebo zničenými dopravními zrcadly,“ uvádí mluvčí Městské policie Plzeň Jana Pužmanová. Výtržníky, které načapali strážníci vícekrát, předali k přestupkové komisi, ostatní případy řeší městská policie pokutami. „V létě je to nejhorší, ale jezdíme tam téměř každý pátek po celý rok,“ dodává Pužmanová.

Problémy s výtržníky řešil s občany Červeného Hrádku také starosta městského obvodu Plzeň 4 Hynek Brom. „Před rokem jsme tuto problematiku probírali na společné schůzi. Do Hrádku posíláme často kontroly na alkohol a omamné látky, v době diskotéky tudy projíždí hlídky městské policie,“ jmenuje Brom. Podle místních to ale nestačí.

„Lidé si musí vybrat, zda tu takové společenské zařízení chtějí. Myslím, že většina je ráda, že tu něco takového je. Navíc v okolí jsou další dvě hospody, výtržníci a opilci mohou chodit i z nich,“ míní Houška.

Zdroj:Plzeňský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů