Pátek, 19. dubna 2024

Rock Café podle radních překračuje hlukové limity

Rock Café podle radních překračuje hlukové limity

Praha - Hudebnímu klubu Rock Café na pražské Národní třídě hrozí zavření. Nájemníci bytů nad klubem si už delší dobu stěžovali na hluk. Klubu koncem loňského roku také skončila platnost schválení prostor k provozování hudebního klubu. Provozovatelé se nařčení brání.  

3. března radní Prahy 1 hrozili provozovateli výpovědí, pokud kvůli hluku neukončí veškeré hudební produkce. O den později své rozhodnutí zmírnili, podle slov starosty Prahy 1 Petra Hejmy (ODS) výpověď udělena nebyla, rada přijala usnesení, ve kterém konstatuje současný stav a zároveň ukládá kompetentnímu místostarostovi, aby zahájil jednání o nápravě stavu.

Provozovatelé klubu tvrdí, že plní hlukové limity při hudebních produkcích platné pro den. Od letošního února omezili provoz, vystoupení nyní končí ve 22:00. Radní první městské části ale uvedli, že s koncem loňského roku pozbylo platnosti schválení prostor k provozování hudebního klubu. Provozovatelé zpochybňují měření hluku, na jehož základě úřad verdikt vydal.

Radnice v minulosti nechala prostory nákladem několika milionů korun odhlučnit. Podle jednatele provozující společnosti Nový horizont Michaela Pánka však byl projekt chybný a stavební firma navíc provedla práce nedokonale. Opatření snížila hluk jen málo, špatně byl podle Pánka například odhlučněn strop. Hluková měření prý navíc nechala radnice udělat v době, kdy jej dělníci opravovali a veškerá izolace byla sundána.

Rock Café je jedním z nejnavštěvovanějších pražských klubů, během 18leté historie na jeho pódiu koncertovaly kapely jako Tichá dohoda, Toyen nebo Sto zvířat.

Provozovatelé budou s vedením radnice o budoucnosti klubu jednat a udělají prý vše, aby nedopadl stejně jako slavný Bunkr v Lodecké ulici,
který ukončil provoz kvůli stížnostem na hluk po řadě soudních sporů v roce 1997.

Zdroj:Česká televize
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů