Pátek, 29. března 2024

Podle radnice Prahy 1 Rock Café porušuje limity hluku

Podle radnice Prahy 1 Rock Café porušuje limity hluku

PRAHA - Radnice Prahy 1 si přeje zachovat hudební produkci v klubu Rock Café na Národní třídě, ale není možné, aby si spoluvlastníci domu opakovaně stěžovali na hluk. Další aktivity klubu, mezi které patří divadelní představení či filmové projekce, se omezovat nebudou, řekl mluvčí Prahy 1 Alexandr Koráb.


"Přejeme si v klubu zachovat hudební produkci. Není však možné tolerovat překračování hygienických limitů hluku, a tím nedodržování zákonů. Vnímám tradici a význam klubu Rock Café jako centra kulturního dění především pro mladé lidi," uvedl starosta Prahy 1 Petr Hejma (ODS). Dále dodal, že radnice se společně s majitelem klubu snaží najít řešení, díky kterému by se v klubu měly koncerty pořádat i nadále.

Podle pražské hygienické stanice se tam opakovaně překračovaly hygienické limity hluku ve vnitřních prostorách klubu Rock Café.

Klub měl problémy s hlukem, na který si stěžovali obyvatelé domu. Radnice nechala prostory již v minulosti odhlučnit, příliš to ale nepomohlo. Práce byly podle spolumajitele klubu Michaela Pánka provedeny špatně. Hudební produkce musely končit ve 22 hodin. Pánek poukázal na to, že radnice nebyla schopna za dva roky vyřídit reklamaci stavebních prací. "Cítíme, že je snaha věc neřešit," upřesnil Pánek.


Autor / zdroj: Mediafax
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů