Čtvrtek, 28. března 2024

Dobříš doplnila místní vyhlášku, lidé podle ní mají právo na klid od hluku

Dobříš doplnila místní vyhlášku, lidé podle ní mají právo na klid od hluku

Dobříš - Znáte to, když si myslíte, že si o víkendu trochu přispíte a brzy ráno vás probudí zvuk cirkulárky nebo sekačky na trávu? Dokud na tohle nepamatuje místní vyhláška, nikdo si s ohleduplností hlavu neláme.

Podobně zřejmě uvažovali i dobříšští radní při doplnění místní vyhlášky, která pamatuje na přesné stanovení používání hlučných strojů.

„Lidé si tu občas stěžovali na hluk, a tak jsme ve vyhlášce upřesnili dobu, kdy by se měly hlučné stroje používat. Myslím, že je to rozumné, svátky jsou přece dnem klidu,“ řekla místostarostka Dobříše Eva Marvanová.

Sekačky na trávu, cirkulárky, motorové pily, křovinořezy a podobné hlučné stroje je povoleno v pracovních dnech a o sobotách používat v době od 8 do 20 hodin. O nedělích a státních svátcích je povoleno používání těchto strojů od 8 do 11 hodin.

Lidé zatím neměli možnost se s novými body vyhlášky seznámit. „Veřejnost o tom zatím není příliš informovaná, a tak strážníci dobříšské městské policie budou řešit přestupky zatím domluvou,“ doplnila místostarostka Marvanová.

Kromě používání hlučných strojů stanovuje místní vyhláška například dobu nočního klidu, pravidla pro pohyb psů na volném prostranství nebo místa pro konání hudebních produkcí.

Zdroj:Příbramský deník
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů