Pátek, 29. března 2024

Rokytničtí se dočkají protihlukových oken

Rokytničtí se dočkají protihlukových oken

Vsetín: Jak jsme již dříve avizovali, zlínská správa Ředitelství silnic a dálnic ČR zahájí v nejbližších týdnech výměnu oken za protihluková v těch domech podél silnice I/69 v Rokytnici, v nichž hladina hluku přesahuje hygienou stanové limity. Příští pondělí se uskuteční schůzka majitelů dotčených nemovitostí se zástupci zhotovitelské firmy, města Vsetína a majitele komunikace, na níž se budou domlouvat konkrétní termíny.

"Na uplynulých setkáních jsme společně prezentovali přípravu této akce, která byla rozdělena do tří etap. Nyní jsme v etapě poslední, kdy na základě provedených měření dojde v padesáti šesti domech nacházejících se podél silnice I/69 k bezplatné instalaci oken v protihlukové úpravě," sdělil vsetínský místostarosta Jaromír Kudlík.

Celá akce si podle ředitele zlínské správy Ředitelství silnic a dálnic ČR Karla Chudárka vyžádá deset milionů korun. "Výměnu oken provedeme v rámci odstraňování starých hlukových zátěží způsobených provozem na silnicích v naší majetkové správě," poznamenal Chudárek. Majitelům dotčených nemovitostí tak byla rozeslána pozvánka na koordinační schůzku, která se uskuteční v pondělí 12. října od 15 hodin ve velké zasedací místnosti v prvním patře Městského úřadu Vsetín.
Zdroj: Eva Stejskalová

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů