Pátek, 29. března 2024

O evropskou cenu za ochranu prostředí před hlukem

O evropskou cenu za ochranu prostředí před hlukem

Společnost pro ochranu před hlukem (Noise Abatement Society) ve spolupráci s Evropskou agenturou pro životní prostředí (EEA) pořádá soutěž European Soundscape Award 2012, která je určena inovativním řešením zaměřeným na snižování hluku.

Nabídky produktů, kampaní a projektů je možné podávat od 25. dubna 2012, kdy byl Mezinárodní den ochrany před hlukem do 7. září 2012. Přihlášky do soutěže lze zasílat na adresu: europeansoundscapeaward@eea.europa.eu. Vítěz soutěže bude slavnostně vyhlášen v Londýně 6. listopadu 2012.

Smyslem soutěže je propagovat zdravé akustické prostředí a ocenit evropské iniciativy a projekty v oblasti monitoringu a snižování hluku. Důležitost těchto kroků vyplývá z faktu, že minimálně 100 milionů lidí v Evropě je v současné době vystaveno nadlimitním úrovním hlukové zátěže, která má prokazatelně negativní účinky na lidské zdraví.

Více informací o soutěži zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů