Pátek, 29. března 2024

MPO hostilo konferenci o nejlepších dostupných technikách pro snižování znečištění

MPO hostilo konferenci o nejlepších dostupných technikách pro snižování znečištění

MPO hostilo v úterý 27.11.2012 konferenci o nejlepších dostupných technikách zaručujících minimalizaci vlivu podnikatelské činnosti na životní prostředí. Na zasedání fóra se sešlo 73 expertů zabývajících se problematikou integrované prevence průmyslu.

Úvod zasedání se věnoval aktuálnímu stavu projednávání návrhu novely zákona o integrované prevenci a transpozici unijních pravidel do českého právního řádu. Pozornost patřila také tvorbě nových a revizi stávajících dokumentů BREF (Reference Document on Best Available Techniques), a to včetně vypracování "Závěrů o BAT". Nebyla opomenuta ani otázka kontrolní činnosti v rámci integrované prevence, jež má v kompetenci Česká inspekce životního prostředí.

Letošního ročníku fóra se už tradičně zúčastnili vedle zástupců MPO také představitelé Ministerstva životního prostředí a Ministerstva zemědělství. Spolu s nimi se do konference zapojili také zástupci českých podnikatelů. Fórum pro výměnu informací o nejlepších dostupných technologiích zajišťuje každoročně MPO společně právě s Ministerstvem životního prostředí a Ministerstvem zemědělství, ale také Českou inspekcí životního prostředí a agenturou CENIA.

Kompletní seznam odborných prezentací je ke stažení na informačním portále integrované prevence a omezování znečištění provozovaným MPO (http://www.ippc.cz).

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů