Úterý, 16. dubna 2024

Pravidla pro poskytování peněz na hospodaření v lesích se mění

Pravidla pro poskytování peněz na hospodaření v lesích se mění
Krajský úřad kraje Vysočina, odbor lesního a vodního hospodářství a zemědělství uspořádal 8. března poslední z cyklu seminářů organizovaných detašovanými pracovišti pro odborné lesní hospodáře zaměřených na problematiku „Poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích pro rok 2004“.

„Hlavním úkolem semináře bylo seznámit jeho účastníky se změnami pravidel pro poskytování finančních příspěvků na hospodaření v lesích v roce 2004. Kolegyně Jitka Merunková seznámila přítomné s problematikou zalesňování zemědělských půd, zejména pak s návrhy programu Horizontální plán rozvoje venkova a s operačním programem Rozvoj venkova a multifunkční zemědělství,“informoval Petr Bureš z krajského odboru lesního a vodního hospodářství a zemědělství.

Při závěrečné diskuzi byly zodpovídány otázky týkající se finančních příspěvků, ale také z oblasti státní správy lesů, myslivosti a zejména pak nového zákona o obchodu s reprodukčním materiálem lesních dřevin a jeho prováděcího předpisu. Seminář byl pořádán ve spolupráci s odborem životního prostředí Městského úřadu Žďár nad Sázavou a zúčastnili se ho odborní lesní hospodáři působící převážně na okrese Žďár nad Sázavou.

R. Burketová
Více informací P. Bureš, 564 602 204, bures.p@kr-vysocina.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů