Sobota, 20. dubna 2024

Tendr na ředitele Lesů ČR bude až za několik týdnů

Tendr na ředitele Lesů ČR bude až za několik týdnů
Týden po demonstraci lesníků před ministerstvem zemědělství stále trvá nevyhlášené příměří. Utkání mezi státním podnikem Lesy ČR (LČR) a privátními subjekty o smlouvy na provádění komplexních lesnických činností zatím na body vedou soukromé firmy. Další kolo lze očekávat až za několik měsíců.

Výběrové řízení na nového generálního ředitele LČR má být vypsáno až v horizontu týdnů, jeho výsledek bude znám za několik měsíců. Do té doby platí status quo. „Trváme na tom, že smlouvy neplatí, ale řídíme se podle nich,“ řekl EURO OnLine mluvčí ministerstva zemědělství Martin Severa.

Ministerstvo tak respektuje rozhodnutí ÚOHS z 20. ledna, v němž mu úřad uložil zdržet se jakéhokoliv jednání, které by znemožňovalo či omezovalo výkon podnikatelské činnosti smluvních partnerů Lesů ČR. Zároveň mu zakázal uzavírat nové smlouvy týkající provádění pěstebních činností a prodejů a nákupů dříví bez předchozího projednání s ÚOHS.

Mluvčí ministerstva ale prohlásil, že plán na vypsání výběrových řízení se nezměnil. Z dopisu rozeslaného bývalým generálním ředitelem LČR Kamilem Vyslyšelem smluvním partnerům tak ztratila platnost pouze pasáž o uzavírání provizorních smluv do června 2005. Dopis, který má Euro OnLine k dispozici, je připojen v příloze.
Zdroj:Euro
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů