Pátek, 29. března 2024

Výukové ekologické programy se zaměřením na lesy

Výukové ekologické programy se zaměřením na lesy

Středisko ekologické výchovy hl. m. Prahy Toulcův dvůr připravuje pro školní kolektivy řadu ekologických výukových programů. Některé z nich jsou tematicky zaměřena na lesní ekosystémy a hospodaření v lese. Programy probíhají v přírodním areálu střediska a je při nich využíváno simulačních her, pracovních listů, různých pomůcek a pestrého terénu areálu Toulcova dvora. Pro mateřské školy je připraven program „Lesníček“, děti I. stupně základních škol mohou navštívit programy „Lesní království“ a „Kouzelný svět stromů“ a pro děti II. stupně ZŠ, gymnázia a ostatní střední školy probíhá program „Les“. Kromě toho středisko nabízí školám také několik exkurzí do okolí Prahy. Jsou to výlety do NPR Voděradské bučiny, na Velký Louštín a do lužních lesů podél Labe.
Od roku 2000 se slaví v celé České republice Den stromů. Oslavuje  krásu, význam a výjimečnost stromů. Také letos se k oslavám připojí i SEV Toulcův dvůr. Ve čtvrtek 20.10. proběhne v barokních stájích program, kde si budou moci návštěvníci vyrobit předměty ze dřeva, hoblin, lýka, dýhy a dalších přírodních materiálů. Vše se uskuteční od 14.00 do 18.00 hodin. V historickém špýcharu bude také otevřena menší výstava zaměřená na význam a užitek stromů pro člověka.
Vstupné na čtvrteční akci je pro dospělé 50,-Kč, pro děti, studenty a důchodce 30,-Kč, rodinné vstupné: 1 dospělý a 2 děti 90,-Kč, 2 dospělí a 2 děti 130,-Kč.
Aktivity jsou finančně podporovány Lesy České republiky, s. p..

Bližší informace a objednávky výukovvých programů:
Jitka Rajdlová, SEV Toulcův dvůr, Kubatova 1/32, 102 00 Praha 10 – Hostivař, tel/fax 271750548, email: info@toulcuvdvur.cz, www.Toulcuvdvur.cz.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů