Čtvrtek, 18. dubna 2024

Náměstek Pojer zahájí celoevropské setkání FSC v Praze

Náměstek Pojer zahájí celoevropské setkání  FSC v Praze

Celoevropské setkání mezinárodní organizace Forest Stewardship Council (FSC), které se od středy 21. do čtvrtka 22. září koná v Praze, zahájí náměstek ministra životního prostředí pro ochranu přírody a krajiny František Pojer. FSC je mezinárodní nevládní organizace, prosazující ekologicky a sociálně šetrné lesní hospodaření. Lesním hospodářům, kteří splňují velice přísná kritéria uděluje rovněž velmi prestižní certifikát FSC, kterým se poté může pyšnit dřevo z jejich lesů i výrobky z něj, například nábytek.

V České republice dosud certifikát FSC získali tři majitelé lesů (Školní lesní podnik MZLU Masarykův les ve Křtinách, Lesní správa Lány a Sdružení obecních a soukromých lesů Svitavy) a 18 dřevozpracujících firem (seznam na http://www.czechfsc.cz). Nyní jej budou moci používat další dvě česká lesní hospodářství – Městské lesy Volary a společnost Kinský dal Borgo Chlumec nad Cidlinou.

Plocha českých lesů, certifikovaných světovou značkou FSC, se certifikací těchto podniků o celkové rozloze 10 417 hektarů téměř zdvojnásobila, a to na 24 971 hektarů. Společně s nimi získaly certifikát FSC i 3 dřevozpracující podniky.

Celoevropského setkání FSC v Praze se kromě náměstka Pojera zúčastní také ředitel organizace FSC Heiko Liedeker, evropský ředitel FSC Liviu Amariei a vedoucí 18 evropských poboček.

Další informace:

http://www.czechfsc.cz

Kontakty:

Michal Rezek nebo Šárka Grénarová, FSC ČR, tel.: 736 533 137 (Michal Rezek), 737 406 093 (Šárka Grénarová), e-mail: fsc@ecn.cz.
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů