Pátek, 29. března 2024

Dealeři řádí v lesích

Dealeři řádí v lesích

Karlovy Vary - Řev motorů a nablýskané vozy Škoda projíždějící lázeňskými lesy a naštvaní turisté i místní lidé. To je druhá strana mince, kterou platí Karlovy Vary za pořádání akce World Dealers Congres Škoda 2007. Podle radnice i vedení Lázeňských lesů je prý vše v pořádku.

äByl jsem na procházce v lázeňských lesích. K nesmírnému údivu jsem tam zaregistroval testovací okruh pro automobily,ô posteskl si Karlovarák Petr Vařeka. äVelice by mě zajímalo, kdo tento počin, který se zcela neslučuje se statutem lázeňského města, má na svědomí,ô dodává Vařeka.

Podle slov Evžena Krejčího, ředitele Lázeňských lesů, o žádné testovací trasy pro automobily nejde. äRozhodně to není žádný testovací okruh, ale jen předváděcí trasa. Řidiči tam mají přesně danou jedinou trasu, na kterou dohlíží pracovníci pořadatele. Nevidíme v tom tedy žádný problém,ô vysvětlil. äŘidiči tam dodržují přesně určená pravidla.ô

Karlovarská primátorka Veronika Vlková (ODS) s otevřením lázeňských lesů pro testovací vozy Škoda také nevidí zásadní problém.

äPokud chceme v Karlových Varech pořádat podobné prestižní akce, ze kterých pramení i podpora místní podnikatelské sféry, musíme udělat ústupky. To samé udělal i kraj. Město se objeví v prezentačních materiálech i šotech. Těch pozitiv, která tato akce přinese, je hodně,ô konstatovala primátorka.

Stejného názoru je také náměstek Petr Keřka (ODS): äPokud je vše dohodnuto se správcem lesů, rozhodně nevidím na akci nic špatného,ô prohlásil.

O tom, že si lidé musejí v těchto dnech procházky v okolí Diany odpustit, se na

vlastní oči přesvědčili také redaktoři deníku, kteří na trasu sami vyrazili. Zjistili, že jsou všude červenobílé pásky a po lesních cestách se řítí nablýskaná vozidla. Ta se dokonce v některých místech sjíždějí do skupinek a na úzkých, zablácených stezkách se vyhýbají a předjíždějí. Vše podbarvuje všudypřítomný řev motorů.

Na stromech jsou sice v kritických místech značky omezující rychlost na třicet kilometrů v hodině, ale řada dealerů si při předváděcích jízdách s rychlostí hlavu neláme. Nejlépe o stylu jejich jízdy vypovídá výrok jednoho z mužů řídícího ´ provoz ´ na lesní křižovatce. äBuďte opatrní, po cestách jezdí rychlá auta. Řídí jako magoři,ô varoval muž.

Zdroj: Karlovarský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů