Pátek, 26. dubna 2024

Česká Lípa obnoví městské lesy a park po orkánu

Česká Lípa obnoví městské lesy a park po orkánu
Česká Lípa investuje půl milionu korun do obnovy městského parku a městských lesů. Peníze by měly pomoci odstranit následky, které na zeleni napáchal lednový orkán Kyrill. ČTK to dnes řekla mluvčí města Kateřina Amrichová.

"Vichřice také poničila střechy v majetku města, na škole Klíč a obytném domě na náměstí napáchala škody za 220.000 korun," dodala. Škoda na parku se blížila také 200.000 korunám.

Peníze na obnovu zalesnění kalamitních ploch, výsadbu městské zeleně, ale i zpracování dřeva získala Česká Lípa darem od České spořitelny. Podle starostky Hany Moudré nakoupí a vysadí město za 100.000 korun stromy v hlavním městském parku a dalších menších parcích a 400.000 korun půjde na obnovu městských lesů.

Na území celého Libereckého kraje napáchal orkán škody za téměř 318 milionů korun. Přes 90 procent škod představuje poškození lesních porostů v regionu, které majitelé lesů vyčíslili na téměř 290 milionů korun. Orkán poškodil také obytné domy, na kterých způsobil škody za 8,13 milionu korun, na tři miliony vyčíslily škody školy v kraji a dalších 2,7 milionu škod nahlásili na svých objektech zemědělci.

http://www.i-noviny.cz
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů