Čtvrtek, 28. března 2024

Praha vybrala lesy, v kterých nebude kácet

Praha vybrala lesy, v kterých nebude kácet
Praha - Praha vybrala ve svém majetku lesy, ve kterých se nebude v budoucnu kácet. Jedná se o 65 porostů o rozloze 107 hektarů. ČTK o tom dnes informoval radní Petr Štěpánek. Vybraná území tvoří pět procent z celkového území pražských lesů.
 

Největší plochy vymezilo hlavní město v oblasti Divoké Šárky a Kunratického lesa. U nejzajímavějších ploch umístí informační tabule s texty.

"Očekáváme, že území bez lidského zásahu budou biotopem pro rostliny, hmyz, ptactvo i hlodavce, kteří by se v obhospodařovaném lese nevyskytovali," uvedl Štěpánek.

Území už jsou po obvodu označena vodorovným modrým pruhem, návštěvníci jimi však mohou procházet bez omezení. Podle Štěpánka ale musejí počítat s tím, že se z těchto oblastí nebudou odklízet spadlé větve ani stromy.

V současné době návštěvníci řadu těchto porostů nerozeznají od běžného lesa, rozdíl bude zřejmě vidět až za několik let.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů