Pátek, 29. března 2024

Lesy ČR využijí k prodeji elektronickou aukci

Lesy ČR využijí k prodeji elektronickou aukci

Státní podnik lesy České republiky se rozhodl využít neobvyklého obchodního kanálu. Začíná totiž využívat možností Internetu k prodeji dříví. Pro prodej podnik zvolil způsob elektronické aukce. Státní podnik od tohoto svého záměru očekává, že mu prodej elektronickou formou může pomoci v budoucnosti při případné nestabilitě na trhu při dodávkách dřeva.

Možnost nákupu dřeva prostřednictvím on line aukce by mohli využít především lokální zpracovatelé dřeva. Jde o veřejně dostupný obchodní kanál, ve kterém si nyní zájemci mohou vybrat z přibližně několika desítek tisíc metrů krychlových dřeva. Systém bude fungovat tak, že si potenciální kupci státního dřeva mohou před uskutečněním transakce prohlédnout, co kupují a v jakém stavu dřevo je. Poté provedou firmy smluvně vázané na Lesy ČR samotnou těžbu dřeva.

Elektronické aukce jsou také součástí nákupních procesů tuzemských zdravotnických zařízení. Internetových aukcí používají pod dohledem specializovaných firem i některé české nemocnice. Nekladou přitom na zdravotnická zařízení žádné zvláštní nároky ani po technologické a personální stránce. Specializovaná firma se postará o celý průběh výběrového řízení od vstupních auditů a nastavení hodnotících kritérií, až po poradenství v legislativní otázce a komunikaci s dodavateli.

http://itbiz.cz/

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů