Úterý, 23. dubna 2024

Valašskomeziříčtí lesníci zahájili pořez vánočních stromů, ceny zůstanou stejné jak loni

Valašskomeziříčtí lesníci zahájili pořez vánočních stromů, ceny zůstanou stejné jak loni

VALAŠSKÉ MEZIŘÍČÍ - Výřez vánočních stromů zahájili ve středu ve valašskomeziříčské společnosti Městské lesy a zeleň. Lesník Václav Grossmann agentuře Mediafax uvedl, že ceny zůstanou stejné jako v loňském roce.

Na spotřebitelský trh se podle mluvčího radnice Josefa Beneše dostane letos obdobné množství stromů jako loni. "Ve speciální plantáži nařežeme 900 kusů, převážně borovic lesních, borovic černých a smrků. Případný další výřez bude záviset na poptávce a provedli bychom ho eventuelně v rámci výchovné těžby přímo v lese," podotkl Grossmann.

Prodej bude v sídle areálu firmy zahájen už tento týden. Za 160 centimetrů vysokou borovici zaplatí zájemce asi 220 korun, stříbrný smrk lze pořídit za 250 korun a obyčejný smrk za 140 korun. Asi 30 až 50 vánočních stromků poskytnou Městské lesy a zeleň zdarma školám, neziskovým organizacím a zdravotnickým zařízením.

Návod na to, aby stromek co nejdéle vydržel v pěkném stavu, je podle Grossmanna velmi jednoduchý. Před zdobením je nutné postupně strom zvykat na pokojovou teplotu, například přenesením z mrazu do sklepa. Spodní část kmínku je pak vhodné ponořit do nádobky s vodou.

http://zlin.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů