Čtvrtek, 28. března 2024

Místo lesní zvěře chodí do krmelců bezdomovci

Místo lesní zvěře chodí do krmelců bezdomovci

Život bezdomovců je v zimě velmi krušný. Aby přežili, snaží se dělat, co se dá. Nečekané útočiště jim poskytuje les a v něm krmelce, které mají sloužit lesní zvěři. Lidé bez přístřeší v nich nejen přespávají , ale chodí sem i pro jídlo.

V krmelcích nacházejí staré pečivo nebo ovoce. Kdo z toho vůbec není nadšený, jsou myslivci. Zvířata se totiž  ke krmelcům už nevrátí a pro změnu zima ohrožuje zase jejich přežití.

Obrázek bezdomovce, který si jde do lesa pro jídlo, proto není pro myslivce nijak vzácný.

„Při takové obchůzce jsem na něj narazil. Měl v igelitce nafasovaných hezkých pár řízků,“ říká myslivec Jaroslav Doubrava.

Bezdomovci zvěři berou nejen jídlo, ale hlavně ji ruší. To ale bezdomovcům vůbec nevadí. Les je přitahuje jako magnet. Najdou tady totiž všechno, co potřebují na jídlo a dokonce i střechu nad hlavou.

Podle myslivců tak vzniká začarovaný kruh. Když se totiž zvěř bojí přijít ke krmelci, začne okusovat stromky a myslivcům tak vznikají velké škody. Mají ale svázané ruce. Bezdomovce sice můžou pokutovat, ale peníze z nich stejně nikdy nedostanou.

 

Novinky, TV Prima

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů