Čtvrtek, 28. března 2024

Řidič použil čtyřkolku jako zbraň, lesníka vláčel třicet metrů na kapotě

Řidič použil čtyřkolku jako zbraň, lesníka vláčel třicet metrů na kapotě

Neznámý řidič použil v lese v místě Harta u Jiříkova na Děčínsku svou čtyřkolku jako zbraň. Když se ho 49letý člen lesní stráže pokusil zastavit, rozjel se muž proti němu. Lesník se snažil zachránit tím, že vyskočil na přední kapotu stroje. Ani pak ale řidič nezastavil.

"Když řidič stále nezastavoval a naopak svou jízdu zrychloval, tak člen lesní stráže z motocyklu zhruba po dvaceti až třiceti metrech seskočil. Při pádu si způsobil drobné odřeniny a modřiny na nohou a ruce," uvedl mluvčí děčínské policie Ladislav Cvik.

Případem se zabývají kriminalisté z Rumburku. Pokud se jim podaří pachatele vypátrat, hrozí mu až pět let vězení za útok na veřejného činitele.

Podle policie nejde v lese Harta o první incident. Koncem loňského roku čelil útoku na veřejného činitele jiný příslušník Lesní stráže. I ten se snažil zastavil tři řidiče čtyřkolek.

"Prokázal se služebním průkazem s odznakem a požadoval od řidičů průkazy totožnosti. Odmítli a jeden z řidičů se proti němu rozjel. Levým předním kolem mu najel na nohu. Způsobil mu tak zranění, které si vyžádalo zhruba sedmidenní rekonvalescenci," popsal starší útok mluvčí policie.

Zdroj:Mladá fronta Dnes
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů