Středa, 24. dubna 2024

Ministr Pavel Drobil zahájí prodej vánočních stromků s prestižním certifikátem

Ministerstvo životního prostředí a Správa Krkonošského národního parku nabídnou 7. a 8. prosince ke koupi vánoční stromky, které pocházejí z krkonošských lesů.

Ministr Pavel Drobil zahájí prodej vánočních stromků s prestižním certifikátem

Za svůj přístup k péči o lesy si Správa KRNAP vysloužila nejprestižnější lesnický certifikát Forest Stewardship Council (FSC). Tím budou označené i vánoční stromky, které bude možné zakoupit přímo před budovou MŽP v pražských Vršovicích (Vršovická 65 - naproti nákupnímu centru Eden).

Jedním z prvních zákazníků bude i ministr životního prostředí Pavel Drobil, který si pro vánoční stromeček přijde v úterý 7. prosince v 10 hodin dopoledne. "Mám jistotu, že nákupem nepřispívám k poškozování lesa, zároveň tak pomáhám i ke zlepšení stavu lesů, protože získané peníze za prodej se příští rok do lesů v Krkonoších vrátí, například v podobě vysazení buků, jedlí nebo javorů, kterých se v horách nedostává," uvedl ministr Drobil.

Stromky stojí 300 Kč do výšky 150 cm, u vyšších zájemci zaplatí 400 Kč. Prodejní ceny vánočních stromků s certifikátem FSC jsou režijní, zahrnují tedy náklady na prořezávku a na dopravu z Krkonoš před budovu ministerstva. Prodávat se budou po oba dny od 9 do 17 hodin.

Certifikát FSC Správa KRNAP získala v červenci 2009. Jde o prestižní certifikát kvality práce lesníků Krkonošského národního parku a při jeho získání bylo důležité, jak jsou dodržována pravidla zachování a rozvoje biologické různorodosti v lesích. Jedním z principů šetrného hospodaření v lesích jsou i tzv. výchovné zásahy, které prořezáním zaručí zesílení a stabilitu mladého lesa.

Bližší informace o certifikátu FSC najdete na : www.czechfsc.cz

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů