Čtvrtek, 18. dubna 2024

ČR prostřednictvím projektu GEOtestu Brno věnovala Bosně a Hercegovině vůz na odpady fy KOBIT

Firma GEOtest Brno darovala v rámci projektu ZRS v Bosně a Hercegovině municipalitě Cazin vůz na svoz komunálního odpadu od jíčinské firmy KOBIT.Vůz na podvozku MAN byl slavnostně předán v listopadu t.r.za přítomnosti českých a bosenských činitelů.

ČR prostřednictvím projektu GEOtestu Brno věnovala Bosně a Hercegovině vůz na odpady fy KOBIT

ZDROJ: EnviWeb, tiskoviny BaH

eDonacija Vlade Češke Republike opcini Cazin


Delegacija Ambasade Češke Republike u BIH na čelu sa ambasadorom Tomašom Sunjogom, predstavnicima čeških kompanija "Geotest" iz Brna i "Kobit" boravila je danas u Cazinu i u sklopu projekta Češke razvojne saradnje tamošnjem javnom komunalnom poduzeću "Čistoća" predali ključeve novoga vozila za prikupljanje i transport otpada.

Tokom susreta češkoga ambasadora u BiH Tomaša Sunjoga i njegovih saradnika, predstavnika "Geotesta" iz Brna,Geotestovog direktora u BIH Damira Kasuma, s načelnikom Općine Cazin Nerminom Ogreševićem i predsjedavajućim Skupštine USK-a Admirom Hadžipašićem razgovaralo se o projektu Češke razvojne saradnje i mogućnostima isporuke tehnologije za uvođenje integriranog sistema upravljanja otpadom u USK.

U sklopu ovoga projekta češka kompanija "Geotest" je JKP "Čistoća" donirala novo vozilo za prikupljanje i transport otpada vrijedno 430.000 KM. Komunalna privreda je bitan segment za približavanje BIH Evropskoj uniji. Češka Vlada financijski podržava ovaj projekt sredstvima Češke razvojne saradnje a realiziraju ga poduzeća iz Češke. Općinski načelnik Nermin Ogrešević je prilikom susreta sa češkom delegacijom podsjetio na činjenicu kako Općina Cazin sa Ambasadom Češke Republike već uspješno razvija kulturnu saradnju koju treba proširiti i na ostale oblasti. Ključeve novog vozila za prikupljanje i transport komunalnog otpada primio je direktor JKP "Čistoća" u Cazinu Said Samardžić.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů