Úterý, 16. dubna 2024

Ekologický mobil Samsung Reclaim M560

Ekologický mobil Samsung Reclaim M560
Společnost Sprint, trojka mezi americkými mobilními operátory, uvádí do prodeje ekologický mobilní telefon Samsung Reclaim, vyrobený z bioplastických materiálů. Pojďme si "zelený" mobil stručně prohlédnout.

Společnost Sprint, trojka mezi americkými mobilními operátory, uvádí do prodeje ekologický mobilní telefon Samsung Reclaim, vyrobený z bioplastických materiálů. Pojďme si "zelený" mobil stručně prohlédnout.

Samsung Reclaim světle zelený zasunutý

Příjemně zeleně či modře designovaný model s rozměry 98 x 59 x 15 mm a hmotností 99 gramů je dle vyjádření výrobce stvořen z materiálů, které lze recyklovat až z 80%, neobsahuje PVC ani ftaláty a takřka žádné bromované zpomalovače hoření (BFR). Zevní obal přístroje je ze 70% vyroben z recyklovaných materiálů, obrázky a text na obalu a na záručním listu jsou vytištěny sojovým inkoustem. Ekologické zaměření mobilu se promítá i do jeho nabíječky, která sama upozorní uživatele, aby přístroj odpojil, jakmile se baterie Li-Ion, umožňující 6 hodin nepřetržiotéhom hovoru, plně nabije. Samsung uvádí, že jeho cílem je zavedení těchto energeticky šetrných nabíječek pro všechny své mobily nejpozději do roku 2011.

Samsung Reclaim světle zelený vysunutý

Přístroj nabízí uživatelům vysouvací QWERTY klávesnici, 2MPix fotoaparát s 3násobným digitálním zoomem a videorekordérem, přístup na sociální sítě Facebook, MySpace, Twitter a v neposlední řadě na YouTube. K dispozici má být také několik "zelených" aplikací například z kanálu DiscoveryChannel. Operátor jako bonus přidává kromě Mp3 přehrávače Sprint Music Store také přístup k mobilní televizi SprintTV a k digitální rozhlasové stanici SprintRadio s více než 150 kanály. Displej ekologického telefonu s úhlopříčkou 2,3 palce a rozlišením 240x320 pixelů zobrazuje 262 000 barev.

Samsung Reclaim tmavě zelený

Telefon bude dodáván s navigačním softwarem Sprint, paměť může být navýšena microSD kartami. V prodeji by se měl objevit od 16.srpna za 50 dolarů plus dvouletý kontrakt s operátorem Sprint.

Samsung Reclaim modrý

Technické parametry telefonu Samsung Reclaim M560:

  • Rozměry: 98 x 59 x 15 mm
  • Váha: 99 g
  • Sítě: CDMA 800 / 1900
  • Baterie: Li-Ion, výdrž 6 hodin hovoru
  • Displej: TFT, 262000 barev, rozlišení 240x320 pixelů
  • Podporované technologie: Bluetooth 2.0, sociální sítě Facebook, MySpace, Twitter
  • Audio: Mp3 přehrávač Sprint Music Store
  • Multimédia: aplikace kanálu Discovery Channel, Sprint Radio, Sprint TV, Youtube
  • Email: POP3, IMAP4, SMTP
  • Chat: Aol, Windows Live, Yahoo

http://clanky.katalogmobilu.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů