Čtvrtek, 25. dubna 2024

Když je telefon zelený

Když je telefon zelený

Skutečně vám záleží na životním prostředí? A chcete být při jeho ochraně in? Pokud ano, Siemens nabízí elegantní řešení
v podobě bezdrátového domácího a firemního telefonu, přátelského k životnímu prostředí - Gigaset Eco Visions. Byly představeny dvě verze - Solar a Leaf.

Jako zdroj energie byl použit solární systém, celý telefon je vyroben z přírodních materiálů (eko-plasty, pryskyřice, sklo...) s minimálním obsahem nerecyklovatelných a přírodě cizích látek a tzv. eko-index vám řekne, nakolik bylo životní prostředí zatíženo při jeho výrobě a při jeho užívání.

Provedení Leaf tvarem a barvou
připomíná jarní list, použité materiály jsou voleny tak, aby byly příjemné na omak, a pod povrchem skrývají zapuštěný "neviditelný" OLED displej, který dotváří celkový futuristický dojem. K telefonu patří stejně laděný dobíjecí podstavec.

Provedení Solar vyniká svým řešením nabíjení. Pod průsvitným povrchem celého telefonu jsou umístěny solární články, které na slunci dobíjejí baterie a telefon se tak stává energeticky soběstačným. Spolu se dotykovou OLED technologií zapuštěnou pod skleněným povrchem, starající se o ovládání telefonu, dělají tak z Gigaset Solar absolutní špičku v nabídce ekologických telefonů od Siemensu.

Klepněte pro větší obrázek Klepněte pro větší obrázek

Mluvící dřevo

Skutečnou raritou je výtvor návrhářského dua Hyun Jin Yoona a Eun Hak Leeho - výsuvný multimediální mobilní telefon, který si snadno spletete s kusem dřeva na podpal. Pod tenkou dřevěnou vrstvou je umístěna podsvícená dotyková klávesnice, na zadní straně dřevěného bloku je umístěna čočka fotoaparátu a chcete-li využít multimediálních funkcí telefonu, poslouží vám barevný displej na výsuvné části. Celý telefon je prý příjemný na dotek, nemusíte se tedy bát, že byste si zadřeli třísku.

Klepněte pro větší obrázek

www.mobilmania.cz

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů