Pátek, 29. března 2024

Vodafone zavede ekologické hodnocení mobilních telefonů

Vodafone zavede ekologické hodnocení mobilních telefonů

Vodafone zavede hodnocení mobilních telefonů podle jejich dopadu na životní prostředí. Zákazník si tak podle číselného označení od jedné do pěti bude moci vybrat mobil co nejšetrnější k životnímu prostředí. Firma to dnes oznámila na setkání s novináři. Konkurence podobnou službu nenabízí.

Hodnocení financuje Vodafone Group zcela nezávisle na výrobcích a sestavují ho specializované agentury podle řady kritérií, jako je například spotřeba vody a energie při výrobě telefonu, množství použitého obalového materiálu, použití recyklovaných materiálů či environmentální politika dodavatele.

Eko-třída hodnotí telefon z hlediska dopadu na životní prostředí v pětibodové škále. Čím vyššího hodnocení telefon dosáhne, tím méně zatěžující je pro životní prostředí. Eko-třída vychází z hodnocení dodavatele a samotného výrobku na základě odpovědí na více než 230 otázek.

Vodafone dále ve spolupráci se společností REMA Systém motivuje zákazníky i své zaměstnance k recyklaci starých telefonů. V loňském roce bylo v celé České republice zrecyklováno pouze šest procent starých telefonů.

Zdroj:ČTK
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů