Sobota, 20. dubna 2024

Prázdninové RozVerky Ekologického institutu Veronica

Prázdninové RozVerky Ekologického institutu Veronica

Ekoporadna: Existuje vegetariánská ekofarma kde by mi dali práci za bydlení a jídlo?

Doporučujeme Vám podívat se na české stránky organizace WWOOF (World Wide Opportunity on Organic Farms), což je celosvětová síť sdružující ekologicky hospodařící farmy, které nabízejí práci dobrovolníkům. Bez registrace můžete procházet takřka kompletní profily farem, po uhrazení poplatku se zobrazují i kontaktní údaje hostitelů. V současnosti se dá v jejich databázi najít 48 farem z České republiky. Můžete si tedy vybrat farmu vyhovující Vašim kritériím (vegetariánská strava), případně i v blízkosti Vašeho bydliště.
Více informací naleznete zde.

Ekoporadna: Existuje vegetariánská ekofarma kde by mi dali práci za bydlení a jídlo?

Ekologická encyklika papeže Františka je určena všem lidem

Encyklika Laudato Si' představená 18. června je zásadní výzvou k proměně chování lidstva vůči životnímu prostředí, bohatých vůči chudým. Opírá se o vědecké poznání a apeluje na odklon od konzumu. Česky je zatím k dispozici krátký text vydaný Českou biskupskou konferencí, který mimo jiné říká: "Klima je společné dobro, patří všem a je pro všechny. Jeho změny dopadají nejhůře na chudé, zatímco se zdá, že mnozí z těch, kdo drží v rukou více přírodních zdrojů a ekonomické či politické moci, se zaměřují především na maskování problémů nebo zakrývání jejich symptomů."
Více informací naleznete zde.

Letní provoz Ekologické poradny Veronica

Od 29. června do konce srpna se na Vaši osobní návštěvu a telefonní konzultace na Panské 9 v Brně těšíme vždy v úterý a ve čtvrtek 13-17 hod., ve středu 9-13 hod. Online jsme k dispozici i nadále 24 hodin denně. Každé úterý odpoledne od 15 do 17 hod. bude také fungovat studánková poradna.
Více informací naleznete zde.

Klimatická soutěž CO2 liga zná své vítěze

Více než 250 školáků Zlínského kraje se po celý školní rok dozvídalo, jak se připravit na přicházející změnu klimatu. Soutěž CO2 liga, kterou pro ně připravil Ekologický institut Veronica, je seznamovala s očekávanými dopady klimatické změny v ČR na bydlení, stravování, zásobování vodou a dopravu. V červnu byla snaha a práce soutěžících završena a na závěrečné konferenci se dozvěděli, kdo v soutěži zvítězil.
Více informací naleznete zde.

Hledáme dobrovolníky na letní tábory

Hledáme dobrovolníky na výpomoc s letními tábory pro rodiče s dětmi pořádané v Centru Veronica Hostětín. Jedná se o funkci pomocných vedoucích. Požadujeme: zkušenosti, zájem o práci s dětmi, zodpovědnost, aktivní přístup a veselou mysl. Zájemci se hlaste u Katky Elefantové na e-mail katerina.fojtu@veronica.cz
Více informací naleznete zde.

Dovolená v Hostětíně

Ještě stále nevíte, kam si letos pojedete odpočinout? A co tak do kraje žítkovských bohyní, malebné krajiny Bílých Karpat? Relaxovat v přírodní zahradě, popíjet hostětínský biomošt, poznávat Sochy v krajině... Máme volných pár posledních termínů, neváhejte. Speciální pozvání patří na "Zelenou dovolenou", pobyt s lektorovaným programem.
Více informací naleznete zde.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů