Ministerská škatulata se hýbala zvesela
Praha - V uplynulém týdnu se premiér Vladimír Špidla něco naběhal a něco napil
vody s bublinkami. Dal jí přednost i před šampaňským vínem při instalaci do
funkce ministryně školství Petry Buzkové. Jen na ministerstvu zemědělství neměl
na vybranou, a tak na ex vypil sklenici mléka, aby dobře nastartoval Jaroslava
Palase, nového ministra zemědělství. Zatímco premiér uváděl nové ministry na
ještě nevychladlá křesla jejich předchůdců, na chodbách a v kuloárech se
hodnotilo a vedly zásadní řeči. Na ministerstvu zemědělství byla velká starost,
jak to dopadne s tablem ministrů na zdi před Fenclovou kanceláří, kde jsou
obrazy jeho předchůdců od roku 1920 ve dvou řadách nad sebou. Spodní místo po
pravici Bohumila Kubáta by měl správně zaplnit portrét Jana Fencla a nahoře nad
ním bude jednou Jaroslav Palas vedle Josefa Luxe. Tam se ale domáhá místečka
Fencl, prý vedle Kubáta nebude. Zatímco úředníci vedli zásadní řeči, Jaroslav
Palas byl pod palbou novinářů. Dozvěděli se dvě zásadní pravdy. Pije rád mléko a
Fenclovy židle se nebojí, sedával proti ní několikrát, když s ministrem jako šéf
zemědělského výboru parlamentu diskutoval. Nový ministr životního prostředí
Libor Ambrozek byl k novinářům ještě otevřenější. Svěřil se jim s obavami, že
bude nejtlustším mužem vlády, má prý dost v pase, a tak raději zůstává sedět. Má
silné spojence v Dětech země, Greenpeace a v Duze, z jejíchž členů sestaví
tiskové oddělení. Má za sebou i Jihočeské matky a s Jihočeskými taťky si už
nějak poradí. Novinářům předložil dvě menu - jedno ekologické a druhé pro
nepřátele životního prostředí. To si odvážili dát jen dva žurnalisté, zatímco
většina se pokorně rozhodla pro zeleninu. Ministr pro místní rozvoj Pavel Němec
se ještě s kolektivem budovy na Staroměstském náměstí sžívá, protože do poslední
chvíle nevěděl, jestli nenastoupí na ministerstvo dopravy. Na novinářích tak
trochu vyzvídal jaké má náměstky. Znali jen jednoho, v dobrém. A ty další, co
úspěšně hráli mrtvé brouky, si musí ministr prověřit sám. V tom měl Palas
náskok, protože silnými hvizdy vždy zemědělci na velkých sroceních častovali
neomylně svého hlavního náměstka, s nímž si na přivítanou i na úplnou
rozloučenou Palas podal ruku hned první den. Výňatky z menu Libora Ambrozka Menu
I. salát z produktů ekologické farmy ( nehnojeno) vajíčko ze slepice ve
volném výběhu, krmených nehnojenou zelenou potravou olej
[https://www.kamsnim.cz/categories/olejJedly] z ručně sbíraných a ručně
mačkaných oliv Menu II. lasagne s masem a žampiony vytažené z freonové
ledničky maso ze šílené krávy sýr z průmyslově chovaných koz ( dochuceno,
přibarveno) Zdroj: Vysočina
Praha - V uplynulém týdnu se premiér Vladimír Špidla něco naběhal a něco napil vody s bublinkami. Dal jí přednost i před šampaňským vínem při instalaci do funkce ministryně školství Petry Buzkové. Jen na ministerstvu zemědělství neměl na vybranou, a tak na ex vypil sklenici mléka, aby dobře nastartoval Jaroslava Palase, nového ministra zemědělství.
Zatímco premiér uváděl nové ministry na ještě nevychladlá křesla jejich předchůdců, na chodbách a v kuloárech se hodnotilo a vedly zásadní řeči. Na ministerstvu zemědělství byla velká starost, jak to dopadne s tablem ministrů na zdi před Fenclovou kanceláří, kde jsou obrazy jeho předchůdců od roku 1920 ve dvou řadách nad sebou. Spodní místo po pravici
Bohumila Kubáta by měl správně zaplnit portrét Jana Fencla a nahoře nad ním bude jednou Jaroslav Palas vedle Josefa Luxe. Tam se ale domáhá místečka Fencl, prý vedle Kubáta nebude.
Zatímco úředníci vedli zásadní řeči, Jaroslav Palas byl pod palbou novinářů. Dozvěděli se dvě zásadní pravdy. Pije rád mléko a Fenclovy židle se nebojí, sedával proti ní několikrát,
když s ministrem jako šéf zemědělského výboru parlamentu diskutoval.
Nový ministr životního prostředí Libor Ambrozek byl k novinářům ještě otevřenější. Svěřil se jim s obavami, že bude nejtlustším mužem vlády, má prý dost v pase, a tak raději zůstává sedět. Má silné spojence v Dětech země, Greenpeace a v Duze, z jejíchž členů sestaví tiskové oddělení. Má za sebou i Jihočeské matky a s Jihočeskými taťky si už nějak poradí. Novinářům
předložil dvě menu - jedno ekologické a druhé pro nepřátele životního prostředí. To si odvážili dát jen dva žurnalisté, zatímco většina se pokorně rozhodla pro zeleninu.
Ministr pro místní rozvoj Pavel Němec se ještě s kolektivem budovy na Staroměstském náměstí sžívá, protože do poslední chvíle nevěděl, jestli nenastoupí na ministerstvo dopravy. Na novinářích tak trochu vyzvídal jaké má náměstky. Znali jen jednoho, v dobrém. A ty další, co úspěšně hráli mrtvé brouky, si musí ministr prověřit sám. V tom měl Palas náskok, protože silnými hvizdy vždy zemědělci na velkých sroceních častovali neomylně svého hlavního náměstka, s nímž si na přivítanou i na úplnou rozloučenou Palas podal ruku hned první den.
Výňatky z menu Libora Ambrozka
Menu I.
salát z produktů ekologické farmy ( nehnojeno)
vajíčko ze slepice ve volném výběhu, krmených nehnojenou zelenou potravou
olej z ručně sbíraných a ručně mačkaných oliv
Menu II.
lasagne s masem a žampiony vytažené z freonové ledničky
maso ze šílené krávy
sýr z průmyslově chovaných koz ( dochuceno, přibarveno)
Zdroj: Vysočina
Sdílet článek na sociálních sítích