Sobota, 20. dubna 2024

Materiál vhodný k zimnímu posypu

Materiál vhodný k zimnímu posypu

Ekologický inertní posypový materiál z Liaporu pod názvem Ekogrit je vhodný pro veřejné komunikace a chodníky, náměstí, historická centra, pěší zóny, cyklistické stezky, parky, mosty, lázeňská území, schodiště, silnice v zónách pitné vody, firemní areály, nemocnice, domácnosti, bytová družstva, pro správce domů i do auta jako první pomoc při námraze.

Podstatná je jeho účinnost při oslunění a teplotách -15 °C, okamžitě odstraňuje možnost uklouznutí chodců na zledovatělé ploše nebo uježděném sněhu.

O ekologické nezávadnosti posypového materiálu Ekogrit svědčí především to, že se při jeho výrobě používá čistý přírodní materiál - jíl -bez solí a chemických přísad. Díky tomu je Ekogrit neškodný pro zvířata i zeleň a nepojí k sobě žádné škodliviny. Další dobrou vlastností tohoto zimního posypu je šetrnost k okolnímu prostředí -nezpůsobuje korozi karosériím aut a ocelovým konstrukcím, nepoškozuje podrážky bot, neuvolňuje žádné škodlivé látky, neznehodnocuje povrch chodníků a silnic, neucpává kanalizační řády a lze jej spláchnout vodou nebo zamést.

Efektivnost materiálu je dána jeho lehkostí a vydatností - při stejném množství ošetří 2x až3,5x větší plochu než standardní posyp (pětilitrový pytel váží 2,5 kg a postačí na 100 m2 plochy).

Zcela jednoznačná je i ekonomičnost použití Ekogritu. Díky nízké objemové hmotnosti lze posypovým vozem ošetřit větší plochu, tím ušetřit čas a provozní náklady (pohonné hmoty), a zároveň eliminovat náklady na likvidaci při jarním úklidu (nižší cena za uložení odpadu).

ZDROJ: STAVITEL

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů