Pátek, 29. března 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

Další recyklační linka na televize
Speciální linka na dělení obrazovek televizorů a monitorů, která byla pro tyto účely vyrobená v Rakousku, byla v těchto dnech instalována v teplické firně Univelak. Jde o první zařízení tohoto charakteru v kraji. Sklo z nepotřebných obrazovek je děleno tak, aby mohlo být znovu dáno do výroby a použito do obrazovek nových. Luminofory z obrazovek jsou separovány a zpracovávány samostatně.

Lavers Chris: Proč mají sloni velké uši
Proč lední medvědi nenastydnou? Proč jsou mravenci tak malí? Proč se hadi vyhřívají na slunci? Byli dinosauři jen velké ještěrky? A proč vůbec vyhynuli? Proč nežijí velryby v řekách a jezerech? Snad každý rodič byl od svého šestiletého dítěte vystaven palbě podobných otázek. Na ně - a na mnoho dalších - odpovídá známý britský zoolog ve své knize, v níž kombinuje nejnovější poznatky biologie, fyziologie, ekologie a paleontologie. Brilantně napsaná a srozumitelná kniha hledá odpovědi i na mnohem závažnější otázky vývoje jednotlivých živočišných druhů.
Dokořán - Argo, Praha 2003

Červený Kostelec - Ve městě existují některé významné krajinné prvky, které jsou registrovány a platí v nich zvláštní režim ochrany přírody. Mezi tyto prvky například patří louka v lokalitě Náchodec, dále stromořadí Lipky, parky v sídlišti Větrník, v ulici Manželů Burdychových, Smetanovy sady. Registrace těchto částí krajiny se provádí zápisem do seznamu významných krajinných prvků. Podle městského ekologa Štěpána Křečka je významný krajinný prvek hodnotná část krajiny z hlediska ekologického, geomorfologického i estetického a utváří její typický vzhled nebo přispívá k udržení její stability.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů