Čtvrtek, 25. dubna 2024

Bredovský zámeček centrem ekologie

Bredovský zámeček centrem ekologie

Česká Lípa - Občanské sdružení přátel Lužických hor připravuje společně s Krajským úřadem v Libereci v Bredovském zámečku u Lemberka akci nazvanou příznačně Den pro eklogii.
Akce Den pro ekologii bude připravena pro školní koletivy ze základních škol z Českolipska a jejím cílem bude podpora škol v oblasti ekologické výchovy. Budeme usilovat i o založení tradice v pořádání Dnů pro ekologii s vazbou na mezinárodní, celostátní a místní ekologické akce v areálu Bredovského zámečku u Jablonného v Podještědí. Tento objekt by se měl v budoucnu stát centrem ekologicko - výchovných aktivit v regionu okresu Česká Lípa,\" uvedl Českolipskému deníku Radim Zika, radní Libereckého kraje pověřený řízením rezortu ochrany přírody.
Záštitu nad touto akcí převzala ing. Eva Bartoňová, statutární zástupce hejtmana Libereckého kraje pověřená řízením rezortu školství.
\"Součástí Dne pro ekologii bude například přírodovědná vycházka s odborným výkladem po přírodním parku Lemberk, ukázka dravců, sov a terárijních zvířat ze záchranné stanice v Novém Boru, přednáška s ukázkou na téma odpady, jejich recyklace a zneškodňování či přírodovědný kvíz a poznávací souteže,\" konstatoval Radim Zika.
Spolupořadateli akce jsou vedle Libereckého kraje, Vlastivědného muzea a galerie v České Lípě a občanského srdužení například i města Nový Bor, Česká Lípa a Jablonné v Podještědí.

Zdroj: Českolipský deník

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů