Čtvrtek, 28. března 2024

Pivovary chtějí zlepšit zeleň v republice, proto osloví stovku největších měst

Pivovary chtějí zlepšit zeleň v republice, proto osloví stovku největších měst

Liberec - Životní prostředí a zeleň ve městech chtějí podporovat Pivovary Staropramen. Osloví sto největších měst v České republice a nabídnou jim účast v novém komunálním projektu.
\"Mezi oslovenými městy bude i Liberec. Pevně věřím, že zastupitele bude projekt zajímat a že projekty, které by se měly díky programu realizovat, budou opravdovým přínosem pro zdejší obyvatele,\" uvedla manažerka pro vztahy s veřejností Simona Krautová.
Podle ní tak mohou města získat příspěvek až pět set tisíc korun. Své projekty musí zaregistrovat do pátého března letošního roku. Porota složená z odborníků na životní prostředí, ekologii, architekturu i ze zástupců společnosti, vybere tři nejprospěšnější projekty. \"A to podle stanovených kritérií, která jsou na našich internetových stránkách. Je mezi nimi například význam projektu pro daný region, pro ochranu přírodního bohatství, prospěšnost pro širokou veřejnost, ale i efektivní využítí peněz a podobně,\" dodala manažerka.
Města tak mohou přihlásit kupříkladu projekty, které se budou týkat ochrany vod a ovzduší, nakládání s odpady nebo enviromentálního vzdělávání. Podmínkou úspěšné přihlášky do projektu je přeložení kompletní projektové dokumentace návrhu.
\"Projekt jsme zahájili v lednu. S městy, které podle komise předloží nejlepší návrhy, uzavřeme darovací smlouvu. Peníze z programu musí vybraní vítězové použít výhradně na předložené projekty,\" uzavřela manažerka Simona Krautová.

Zdroj: Liberecký den

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů