Sobota, 20. dubna 2024

Eco City - příležitost k odborným setkáním

Eco City - příležitost k odborným setkáním
Ve dnech 11. až 13. března se v Pražském veletržním areálu v Letňanech uskuteční již 10. ročník veletrhu životního prostředí a úspor energií Eco City 2004. Jeho hlavním mediálním partnerem je Moderní obec.

Veletrh se skládá ze dvou částí. První - Eco - se soustředí na životní prostředí, jeho ochranu a úsporné technologie. Druhá - City - se bude věnovat řešení problematiky měst a obcí z hlediska jednak komunální politiky, jednak nabídek, které se týkají provozu a údržby městského mobiliáře a všeho, co města ke svému životu potřebují. Pozornost se zaměří i na stav životního prostředí a programy jeho zlepšování, úsporné technologie a obnovitelné zdroje. Z odborné veřejnosti jsou vyzvány ke spolupráci, např. Ministerstvo životního prostředí, Státní fond životního prostředí, Česká asociace odpadového hospodářství i Asociace pro využití tepelných čerpadel.

Na veletrhu bude také příležitost k odborným setkáním, např. na Ekosalonu - diskus-ním fóru. Jedenáctého března se uskuteční 8. fórum krajů, měst a obcí na téma Investiční příležitosti v regionech. Exportérům ekologických technologií bude určen odborný seminář o možnostech vývozu technologických celků do Egypta.

Veletrh tradičně doprovází soutěž o nejlepší vystavovaný exponát či expozici Grand Prix Eco City 2004. Letos se již podruhé uskuteční soutěž Energetický projekt, jejímž cílem je vyhledávat a oceňovat energeticky úsporná řešení v bytové výstavbě i v průmyslu. Vyhlášení výsledků a předání cen se připravuje na 11. března v Obecním domě v Praze.
Zdroj:Moderní obec
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů