Čtvrtek, 28. března 2024

Investoři jsou nespokojeni, Unipetrol musí doplnit údaje

Investoři jsou nespokojeni, Unipetrol musí doplnit údaje
Hloubkovou kontrolu, probíhající v Unipetrolu před jeho prodejem, podle zájemců o koupi brzdí nedostatek informací. Generální ředitel firmy Pavel Švarc proto přislíbil, že některé údaje investorům Unipetrol doplní.
\"Asi pětadvacet procent informací firmy přehlédly, mají je,\" podotkl Švarc. Přibližně pětina informací je podle něj nerelevantních. Upozornil ovšem také na to, že zhruba 15 procent požadovaných údajů se týká vysoce utajovaných skutečností, o nichž bylo předem známé, že je investoři neobdrží.
Unipetrol hodlá doplnit přibližně čtyřicet procent požadovaných informací. Půjde o vliv na životní prostředí nebo technické dotazy. Citlivé informace o firemních maržích nebo smlouvách s obchodními partnery však prý poskytnout nelze. Zájemci podle Švarce získají také přehled o záměrech Unipetrolu na příští tři roky.
Nedostatečný rozsah informací prý mají polská PKN Orlen a maďarský MOL. Fondu národního majetku to potvrdili vládní poradci pro privatizaci a agentuře ČTK v úterý také místopředseda výkonného výboru fondu Pavel Kuta. Fond podle něj bude doplnění údajů požadovat.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů