Čtvrtek, 28. března 2024

Delegace Evropské komise vyhlašuje soutěž pro školy „Jaro Evropy“

Delegace Evropské komise vyhlašuje soutěž pro školy „Jaro Evropy“
Praha (20. února 2004) - Delegace Evropské komise v České republice pořádá soutěž pro školy s názvem „Jaro Evropy“. Soutěž podporuje program Spring Day in Europe - Jaro Evropy. Bude zahájena 23. února a ukončena 23. března 2004.

Soutěže se mohou zúčastnit žáci 2. stupňů základních škol (Kategorie A) a studenti středních škol (Kategorie B). Škola, kterou budou reprezentovat, musí být zaregistrována na oficiálních internetových stránkách Jara Evropy (viz http://futurum2004.eun.org). Týmy o 4 členech plní úkoly v následujících kategoriích:

  1. Místní poklady - představení kulturní zvláštnost kraje – specifické jídlo, tanec, festival, umění, hudba, architektura

  2. Objev Evropu – vytvoření srozumitelného miniprůvodce po kraji nebo zvacího dopisu motivujícího k návštěvě kraje

  3. Vodní příběhy - popis místní legendy vztahující se k vodě (řece, rybníku, jezeru apod.)

  4. Symbol Evropy - grafické vyjádření rozšířené Evropy s využitím prvků, které reprezentují region, zemi či Evropu

Všechny příspěvky musí být zpracovány v angličtině, francouzštině nebo němčině a vyvěšeny na internetových stránkách Jara Evropy. Tři nejlepší týmy z každé kategorie osobně ocení Delegace EK během oslav vstupu České republiky do Evropské unie, 30.dubna 2004 v Praze.

Více informací o soutěži naleznete na těchto stránkách nebo na http://futurum2004.eun.org.

Program Jaro Evropy - Spring Day in Europe – organizuje Evropská komise letos již druhým rokem. V roce 2003, kdy byla hlavním tématem debata o ústavě Evropské unie, se do projektu se zapojilo přes 6000 škol z celé Evropy. Letos se projekt zaměřuje na rozšíření Evropské unie z 15 na 25 členů. Program umožňuje školákům podělit se o zajímavosti z jejich regionu s  vrstevníky ze všech evropských zemí a zároveň jim má pomoci získat nové informace o současných i budoucích členských státech Evropské unie.

Barevná Evropa

Delegace Evropské komise myslí i na mladší žáky ve věku 6 – 11 let. Pro ty je připravena soutěž Barevná Evropa ve vybarvování mapy Evropské unie. Omalovánky a pravidla lze od 23. února 2004 nalézt na těchto stránkách nebo na http://futurum2004.eun.org/. Každý účastník by si omalovánky měl vytisknout ve formátu A3. Této soutěže se mohou zúčastnit všechny děti požadovaného věku, bez ohledu na to, zda je jejich škola registrována na stránkách programu Jaro Evropy.

Pro další informace kontaktujte:
Katharina von Schnurbein, Delegace Evropské komise, Pod hradbami 17, 160 00 Praha 6, telefon: 420 224 312 835.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů