Čtvrtek, 25. dubna 2024

Ekologickou výchovu mají podpořit peníze z Bruselu

Ekologickou výchovu mají podpořit peníze z Bruselu
Prostředky z Evropské unie (EU) na ekologickou výchovu hodlá příště získat Liberecký kraj.
Podle slov tiskové mluvčí Libereckého kraje (LK) Lindy Futerové se po vstupu Česka do EU nabízí kraji řada možností jak podpořit projekty, jejichž cílem je rozvoj regionu.
Jednou z nich je i připravovaný grantový program Ministerstva životního prostředí ČR na podporu regionálních systémů ekologické výchovy. \"Resort životního prostředí a zemědělství LK připravuje projekt, jehož cílem je iniciovat vznik systému ekologické výchovy a osvěty v kraji a podpořit současné aktivity na území kraje, které přes snahu LK pravidelně zápasí s nedostatkem finančních prostředků. Do prvního grantového kola, které bude vyhlášeno během léta, se připravuje žádost o podporu ve výši zhruba 15 mil. Kč pro léta 2005 a 2006,\" uvedl krajský radní pro zemědělství Radim Zika (ODS).
Na přípravě projektu se od října loňského roku podílí pracovní skupina, ve které jsou zastoupeny mimo pracovníků krajského úřadu zejména nevládní neziskové organizace. Krajský projekt vychází z Koncepce ekologické výchovy, vzdělávání a osvěty LK a bude se týkat především vzdělávání a informování odborných pracovníků i široké veřejnosti v této oblasti, a to prostřednictvím vzdělávacích akcí, vydávání informačních materiálů a poskytování poradenské činnosti.
Na realizaci bude kraj podle Futerové spolupracovat především s Technickou univerzitou Liberec, Společností pro Jizerské hory a Úřadem práce v Liberci.
Zdroj:Právo
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů