Pátek, 29. března 2024

Ministři životního prostředí se scházejí poprvé od vstupu do EU

Ministři životního prostředí se scházejí poprvé od vstupu do EU

Ministr Libor Ambrozek dnes odjel do maďarského Siofoku na dvoudenní jednání ministrů životního prostředí zemí Visegrádské skupiny. Letošní, od vzniku V4 již jedenácté setkání je prvním po vstupu České republiky, Maďarska, Polska, a Slovenska do Evropské unie. Právě vstup do EU významně ovlivní i témata, o nichž budou ministři v Siofoku jednat.

Hlavním obsahem jednání ministrů budou priority zemí V4 v rámci politiky životního prostředí v Evropské unii a možnosti koordinovaného postupu těchto čtyř středoevropských členů EU.

Ministři budou hovořit o financování projektů v oblasti životního prostředí z prostředků fondů Evropské unie i v souvislosti s připravovanou finanční perspektivou EU na léta  2007 až 2013. Budou také konzultovat připravovanou legislativu Evropských společenství v oblasti životního prostředí. Ministři si vymění zkušenosti s ekonomickými nástroji v oblasti odpadového hospodářství, s financováním soustavy chráněných území NATURA 2000 a projednají společný příspěvek k činnosti Rámcové úmluvy o ochraně a udržitelném rozvoji Karpat, jejíž ratifikace se očekává ve všech zemích Visegrádské skupiny do konce roku 2004.
Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů