Sobota, 20. dubna 2024

Krátce - různé

Krátce - různé

První ročník soutěže \"Ekologie v objektivu\" - uzávěrka je 31. 8. 2004. Soutěž je tentokrát věnována problematice devastace vodních zdrojů a jejich ochraně, přesněji tématu: „Země, planeta živlů v ohrožení - Voda“. Akce je organizována pod záštitou Ministerstva životního prostředí České republiky a Organizace spojených národů (United Nations Environment Program).

Ekvádor láká turisty na zeleň, rozvíjí ekoturistiku
Jihoamerický Ekvádor se v posledních letech snaží přilákat více turistů. Jedním z lákadel je populární ekoturistika. Celkem se to daří. Za rok 2002 vzrostly příjmy ze zahraniční turistiky na 447 miliónů dolarů, což je oproti roku 1999 nárůst o 30 procent. A to je víc peněz než z jakéhokoli vývozu, s výjimkou ropy a banánů. Počet turistů, kteří přijeli do země, vzrostl za stejné období o 28 procent na 654 tisíc. Do roku 2007 jich může být i milión. Turistika se začala rozvíjet zejména od roku 2000, kdy Ekvádor v zájmu ukončení ekonomické krize přijal jako měnu americký dolar. Jen pro ilustraci: před deseti lety tam bylo 70 společností, které nabízely rozmanité způsoby trávení volného času v přírodě. Dnes je jich kolem tří set. Šedesát procent zahraničních turistů přitahuje bujná fauna a flóra Ekvádoru, který zaujímá jen dvě procenta zemského povrchu. Ale tajemná Amazonka, mrazivé Andy a vzdálené souostroví Galapágy z něj činí z ekologického hlediska jednu z nejzajímavějš ích zemí.

ářčáářHořovice - Skládka materiálu v areálu bývalého školního statku v Hořovicích je trnem v oku některých obyvatel města. Radní rozhodli o kontrole, která má prověřit případné ohrožení životního prostředí. \"Pokud nic takového nehrozí, nemůžeme majiteli bránit, aby na svém pozemku něco skladoval. Pokud se ale prokáže opak, přistoupíme k pokutám,\" řekl starosta Jan Hájek.

Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů