Sobota, 20. dubna 2024

Kampaň českých zelených ve francouzském tisku

Kampaň českých zelených ve francouzském tisku

Jeden z motivů volební kampaně českých zelených – plakát s fotografií lídrů komunistické kandidátky a heslem „Komunisti na Mars, zelení do Evropy“ – přetiskl tento týden francouzský deník Liberation.

Evropská strana zelených jde do voleb do Evropského parlamentu s jednotnou vizuální předvolební kampaní podle návrhu německé agentury Zum Golden Hirschen. Čeští zelení ji však obohatili o motivy, ve kterých se zaměřili na kritiku domácí politické kultury. Na mušku si vzali neprůhlednost propojení politických, ekonomických a mediálních aktivit Vladimíra Železného, účelovou politickou alianci komunistů a Hradu a směšný politický  profil komunistů jako takových. Právě plakát s koláží z fotografií kosmonauta Remka a komunistů Grebeníčka a Ransdorfa mohli vidět i čtenáři francouzského Liberation.

„Jsme rádi, že naše kampaň se líbí v zahraničí a věříme, že podobnou odezvu bude mít i u českých voličů. Snažili jsme se kriticky, ale zároveň vtipně vyjádřit to, na co se snažíme poukazovat už delší dobu: komunisté nechtěli integraci Evropy, teď však v  kampani k evropským volbám dělají z voličů hlupáky a dokonce zneužívají znak Evropské unie, když ho mrzačí  v  pokroucenou spirálu, v níž se z evropské žluté hvězdy postupně stává pěticípá rudá hvězda bolševická,“ říká místopředsedkyně Strany zelených a dvojka zelené kandidátky Jana Ulbrychová.

Kontakt:

Jana Ulbrychová, místopředsedkyně SZ pro média, tel.: 724 321 845
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů