Čtvrtek, 18. dubna 2024

Bayer bude chránit přírodu

Bayer bude chránit přírodu
Německá farmaceutická a chemická firma Bayer včera oznámila spolupráci s ekologickou složkou Organizace spojených národů (United Nations Environmemt Programme - UNEP). Jako vůbec první průmyslový podnik se bude Bayer podílet na vzdělávacích a osvětových ekologických programech OSN.
V rámci nového partnerského programu s UNEP poskytne Bayer na vzdělávací program nejméně milión eur ročně a další nefinanční podporu, která zahrnuje propagaci ekologických projektů či podporu studentských prací. Nový program bude zaměřen na vzdělávání mladých lidí v těch částech světa, kde je špatné životní prostředí, nebo jiný ekologický problém. V první fázi se program UNEP soustředí na podporu studentských projektů pro zlepšování životního prostředí. Bayer prostřednictvím svých regionálních poboček bude vyhodnocovat univerzitní práce a autorům nejlepších z nich nabídne možnost dlouhodobého pobytu ve vzdělávacích centrech. Jejich projekty bude podnik realizovat v domovských zemích.
Nový program bude UNEP zatím nejvíce prosazovat v Asii a Jižní Americe, v průběhu dalších několika měsíců se pozornost soustředí také na východoevropské země. Česká pobočka Bayeru již s tuzemským zastoupením UNEP smlouvu o spolupráci podepsala, avšak zatím nejsou k dispozici podrobné údaje o tom, jak bude spolupráce probíhat.
\"Dnes již není ochrana životního prostředí jen na podnicích, významnou roli hraje v současnosti i chování jednotlivých lidí. Proto jsme se rozhodli pro spolupráci s firmou Bayer, jejíž prostředky nám umožní proniknout k běžným lidem,\" uvedl Klaus Töpfer, ředitel UNEP. Podle představitelů Bayeru právě současní studenti budou za několik let řídit velké firmy, a proto je již nyní nutné tyto lidi podrobně připravovat na ekologické problémy, se kterými se budou v budoucnosti zcela jistě potýkat. Patří mezi ně nedostatek vody, alternativní zdroje energie či nutnost likvidace výpočetní techniky.
Bayer má dlouholeté zkušenosti s ochranou životního prostředí. Od roku 1990 dokázal snížit množství emisí škodlivých plynů ze svých výrobních závodů o 60 procent.
Zdroj:Podniky a trhy
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů