Čtvrtek, 18. dubna 2024

I české projekty mají šanci získat prestižní světovou cenu

I české projekty mají šanci získat prestižní světovou cenu

Do středy 30. června ještě mohou nestátní neziskové organizace, podniky, veřejné instituce, ale i jednotlivci přihlašovat své projekty do prestižní soutěže o Světovou cenu za udržitelnost Energy Globe Award. Soutěž, která původně vznikla jako klání projektů v oblasti udržitelné energetiky, je dnes již tématicky mnohem širší a umožňuje tak zapojení pestré škály environmentálních projektů a technologií.

 

Soutěž již tradičně vyhlašuje rakouská vláda. V letošním roce bylo otevřeno celkem pět soutěžních kategorií: Voda, Vzduch, Oheň (Energie), Země a speciální kategorie Mládež. Vítěz letošního ročníku soutěže bude vyhlášen na slavnostním galavečeru na podzim letošního roku. V roce 2003 se do soutěže přihlásilo 972 projektů z 95 zemí světa.

 

Veškeré informace o Energy Globe Award, včetně přihlášky do soutěže, jsou k dispozici na adrese http://www.energyglobe.info.

Zdroj:MŽP
Sdílet článek na sociálních sítích

Partneři

Asekol - zpětný odběr vysloužilého elektrozařízení
Ekolamp - zpětný odběr světelných zdrojů
ELEKTROWIN - kolektivní systém svetelné zdroje, elektronická zařízení
EKO-KOM - systém sběru a recyklace obalových odpadů
INISOFT - software pro odpady a životní prostředí
ELKOPLAST CZ, s.r.o. - česká rodinná výrobní společnost která působí především v oblasti odpadového hospodářství a hospodaření s vodou
NEVAJGLUJ a.s. - kolektivní systém pro plnění povinností pro tabákové výrobky s filtry a filtry uváděné na trh pro použití v kombinaci s tabákovými výrobky
E.ON Energy Globe oceňuje projekty a nápady, které pomáhají šetřit přírodu a energii
Ukliďme Česko - dobrovolnické úklidy
Kam s ním? - snadné a rychlé vyhledání míst ve vašem okolí, kde se můžete legálně zbavit nechtěných věcí a odpadů